Počeo Festival nauke: Dobrodošli u Zemlju budućnosti!

Dvanaesti po redu Festival nauke dočekaće od 29. novembra do 2. decembra na Beogradskom sajmu posetioce iz celog regiona, vodeći ih uz niz postavki, eksperimenata, šou programa i radionica na putovanje kroz jedinstvenu Zemlju budućnosti

Foto: Festival nauke

 

Zima u Beogradu znači samo jedno – stigao je ovogodišnji Festival nauke! Vreme je za četiri dana uzbudljivih eksperimenata, naučnih radionica koje raspaljuju maštu i učenja kroz zabavu.

Sada već tradicionalna gradska manifestacija za proslavljanje nauke i učenja, održaće se od 29. novembra do 2. decembra, u halama 3, 3A i 5 Beogradskog sajma. Tako će se Zemlja budućnosti prostirati na 6.500 kvadrata i okupiće više od 60 naučnih i obrazovnih institucija iz Srbije. To znači da će svakog posetioca koji se spremi na putovanje u Zemlju budućnosti dočekati više od 600 naučnika i naučnih demonstratora spremnih da svojim znanjem i umećem naprave što lepše, zelenije i bezbednije mesto za život.

Najveći naučni festival u Jugoistočnoj Evropi ove godine održava se pod sloganom „Zemlja budućnosti“ sa ciljem da preispita budućnost naše planete, ali i ponudi naučna, ekološka i održiva rešenja za generacije pred nama. I sve to, kao i prethodnih godina, uz mnogo zanimljivih eksperimenata, uzbudljivih izazova i najnovijih naučnih trendova koje u Beograd ove jeseni donose naučnici iz celog sveta.

Festival nauke je najveći naučni festival u regionu, koji se bavi promocijom nauke i obrazovanja. Misija festivala jeste podsticanje obrazovanja u društvu, kroz savremene i zanimljive metode. Kroz brojna predavanja, interaktivne postavke, izložbe, radionice i filmove 12. Festival nauke prirediće najbolju naučnu zabavu za sve uzraste.

Više o Festivalu nauke istražite na njihovom sajtu, ili Fejsbuk stranici.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *