Kosmodrom među 50 najboljih sajtova Srbije

“Kosmodrom” je proglašen za jedan od 50 najboljih sajtova Srbije, u kategoriji Obrazovanje i kultura

Izvor: PC Press

 

“Kosmodrom” se ove godine našao u društvu najboljih. Na prestižnom izboru koji svake godine organizuje magazin PC Press, “Kosmodrom” je izabran za jednu od 50 najboljih online stvari u Srbiji.

PC Press izbor za Top 50 održava se već 23 godine, i jedini je zvanični izbor najboljih sajtova, stranica na društvenim mrežama i aplikacija u Srbiji. Omiljene internet lokacije nominuju sami čitaoci, a zatim stručni žiri dvostrukim tajnim glasanjem donosi odluku o dodeljivanju priznanja po kategorijama.

“Kosmodrom” je dobio priznanje u kategoriji Obrazovanje i kultura, gde se našao u društvu sajtova velikih institucija poput Narodne biblioteke Srbije i British Council.

KOSMODROM NA SVETSKOJ KONFERENCIJI NAUČNIH NOVINARA

Po rečima PC Press-a, misija “Kosmodroma” je da “naučnopopularnim, autorskim tekstovima […] pridobije čitaoce koje zanima prava, a ne tabloidna nauka.”

Priznanja se dodeljuju u kategorijama: Vesti i mediji, e-Market, Poslovni i društveni servisi, Dom i zabava, Obrazovanje i kultura, Sport i (avan)turizam, Mobilna aplikacija i Nalozi na društvenim mrežama: LinkedIn, Instagram, Facebook, Twitter i YouTube.

Svečanost povodom proglašenja pobednika i uručivanje priznanja Top 50 održana je 4. februara u svečanoj sali Skupštine grada Beograda.

“Kosmodrom” je u novembru 2018. pokrenula naučna novinarka iz Srbije, Nevena Grubač, u želji da doprinese talasu buđenja svesti o značaju popularizacije nauke u našem regionu. Činjenica da “Kosmodrom” postoji tek nešto više od godinu dana, ovom priznanju daje još veći značaj.

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *